Névnap

Ma 2021. november 27., szombat, Virgil napja van. Holnap Stefánia napja lesz.

Fejlesztések a faluban

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Főoldal Utazóknak Utazás Apátiba

Utazás Apátiba

Közúton két irányból is elérhető településünk. Az egyszerűbb változat szerint Fehérgyarmatról közelíthető meg egy alsórendű úton. A Fehérgyarmat-Nábrád-Kérsemjén-Panyola-Olcsvaapáti távolság körülbelül 20 km, amely időben nagyjából 20 percet vesz igénybe. Másik lehetőség, ha Vásárosnamény felől közelítünk. Ebben az esetben számolni kell a Szamoson való kompátkeléssel. A Vásárosnamény-Vitka-Olcsva-Olcsvaapáti távolság ebben az esetben mindösszesen 8,2 km, viszont a menetidő szintén 20 perc, amelyet a komppal való átkelés tesz valamivel hosszabbá.

A kerékpárút a Tisza balparti árvízvédelmi töltés 116+004 szelvényében csatlakozik a Panyola községbe vezető, aszfaltburkolattal ellátott, kerékpározásra alkalmas mezőgazdasági úthoz. A 112+311-es szelvényben csatlakozik az Olcsvaapáti Tiszai fürdőhelyet a községgel összekötő, szintén aszfaltburkolattal ellátott mezőgazdasági úthoz. Olcsvaapáti községen áthaladva rövid úton megközelíthető az Olcsvaapáti-Olcsvai révátjáró a Szamos folyón.

Utazni vonattal közvetlenül Apátiba nem lehetséges, hiszen a legközelebbi megálló Vásárosnamény-Vitkában van. Csak Fehérgyarmatig vagy Vásárosnamény-Vitkáig lehet el-jutni. Onnan az autóbusz-közlekedést kell igénybe venni.

Busszal Vásárosnaményból és Fehérgyarmatról lehetséges. A Vásárosnamény felől közlekedő autóbusz csak Olcsváig közlekedik, ahonnan komppal lehet átjutni Apátiba.